BIANCA SIMONSEN

BESTSELGENDE FORFATTER, RELASJONSUTVIKLVER, KURS- OG FOREDRAGSHOLDER, BARNEVERNSPEDAGOG, OG COACH

Bianca er et fyrverkeri på scenen. Med faglig tyngde og humor, forener hun fag, teori, praksis og egne erfaringer i temaer som: kommunikasjon, relasjonell ledelse, arbeidsglede, selvledelse, selvfølelse og mot. Tilhørerne vil sitte igjen med nye relasjonelle ferdigheter og kommunikative verktøy.

E-postFacebook | Instagram | Book foredrag og kurs

 

This is a great place to put your CTA that you have been building towards in your video.

DISMISS MESSAGE

BIANCAS BAKGRUNN

Bianca er opptatt av å gi bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker inspirasjon, verktøy og kunnskap som gir mer livsglede og handlekraft i hverdagen.

 • Opplevde som 31 åring sitt livs største utfordring da mannen hun elsket tok sitt eget liv, og hun ble enke og alenemor til tvillinggutter og fosterbarn.
 • Bestselgende forfatter av boken Etter verdens ende- en historie om å velge livet.
 • Vant prisen Årets nykommer i Confex på bakgrunn av å ha briljert med en fantastisk formidlingsevne, og gitt deltagerne lærerike og inspirerende foredrag. 
 • Hun er en ettertraktet kurs- og foredragsholder for landets høgskoler, ideelle organisasjoner, barnehager, skoler og private, så vel som statlige, bedrifter. 
 • Bianca har bachelorgrad i barnevern og videreutdanning i veiledning og coaching.
 • Hun har 8 år som forsterket fosterhjem bak seg for 4 ungdommer, og har flere sertifiseringer blant annet innen relasjonell ledelse.
 • Hun har i mange år jobbet med kommunikasjonskurs for par hvor Forsvaret er en av kundene, over 4500 par har deltatt.
 • Hennes kompetanse på kommunikasjon, relasjon og mennesker i utfordrende livssituasjoner er etterspurt inne helse og oppvektssektoren, i kriseteam, og innen Barne-, ungdoms- og familieetaten som familierådskoordinator i det kommunale barnevern. 
 • Biancas største styrke og drivkraft som foredragsholder er hennes energiske tilstedeværelse og driv. Hun legger spesielt vekt på at tilhørerne sitter igjen med konkrete verktøy, i tillegg til ny inspirasjon og mot. Hun er kjent for å bruke humor som et viktig virkemiddel.

BOOK BIANCA TIL DITT ARRANGEMENT

Ønsker du å booke Bianca til deres arrangement? Send oss en forespørsel, så tar vi en uforpliktende prat.

"Historien som ble presentert gav Hovedutvalget for Helse og Velferd i skien en meget sterk opplevelse. Samtlige av hovedutvalgets medlemmer samt ordfører og varaordfører som også var tilstede kan ikke få fullrost Bianca Simonsens engasjement, tydelighet og eksepsjonelt gode evne til å formidle sitt budskap."

Hedda Foss Five
Ordfører Skien kommune

"Bianca Simonsen er et fyrverkeri, og det sier vi ikke bare på grunn av de ville krøllene. Vårt første samarbeid var på konferansen Psykisk helse blant barn og unge. Med forrykende engasjement og entusiasme forener hun teori, praksis og egne erfaringer i sine foredrag, så det nærmest hypnotiserer lytterne. Vi gleder oss til videre samarbeid."

Halvdan Steinert Nicolaysen
Konsernsjef Confex Group AS

"Bianca holdt foredrag hos oss under Høyfjell og Høye Hæler. Sjelden har jeg møtt på en dame med mer guts og vilje til å dele sine erfaringer. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til et slik foredrag under helg som skulle være gøy, men samtidig inspirerende – som Biancas foredrag er. Jeg kunne ikke tatt mer feil – foredraget fikk salen til å smile, gråte, le og gapskratte og tilbakemeldingene vi fikk i etterkant var utelukkende positive. Jeg anbefaler Bianca på sterkeste og kommer definitivt til å booke henne igjen!!!"

Monica Bjørhovde
Kreativ leder/Arrangementssjef Higland Lodge

"Bianca holdt et ekte foredrag. Fra hun kommer opp på scenen til hun går ned har hun min fulle oppmerksomhet, hele tiden. Hun varierer med egne historier, med humor, med alvor og med selvironi. Hun gir veldig mye av seg selv og hun evner å være en del av gjengen i salen selv om hun er på scenen."

Siri Folkvord Abrahamsen
Grunnlegger av verdifabrikken

FOREDRAG OG KURS

MED HODET KALDT OG HJERTE FORAN

Gode fagfolk vokser med et smil om munnen!

 • Hva avgjør om du er en god fagperson? Og hvem blir andre i møte med nettopp deg? Tar du vare på deg selv? Hva trenger mennesker mest i vanskelige livssituasjoner? Varmegrader og/eller doktorgrader? Samt, hva trenger DU av handlekraft i en innholdsrik og til tider krevende hverdag?
 • Dette kurset legger til rette for kunnskap og enkle effektive verktøy innen kommunikative og relasjonelle ferdigheter. Kurset vil gi deg større relasjonelt mot, mer trygghet og større åpenhet i møte med mennesker i krise og sorg. Du vil i større grad kunne møte mennesker med hodet kaldt og hjerte foran. Dette kurset byr på den viktige evalueringen av egen fagpraksis og anerkjennelse for det viktige arbeidet du allerede gjør.
 • Kurset/foredraget er presentert i ulike perspektiver fra kursholderens egne opplevelser av å miste egen ektefelle. Hvordan møte fagpersoner og ulike systemer i en sårbar tid, samt kursholders årelange erfaring i møte med mennesker i krise og fagpersoner som møter dem -er noe av det som blir presentert.

KJÆRLIGHET OG ÆRLIGHET I BARNEHØYDE

Den viktigste ressursen er deg!

 • Kjærlighet og ærlighet i barnehøyde er en gripbar og konkret innføring i krisepedagogikk. Hvordan kan vi skape muligheter og mestring i situasjoner som er utfordrende?
 • Hvordan legge til rette for tillit og trygghet i møte med barn og unge? Kurset/foredraget vil holde deg engasjert, og tilstedeværende for en dag fylt med ny kunnskap, gjenoppdagelsen av gammel kunnskap samt erfaringsutveksling. En dag litt utenom det vanlige.
 • Jobber du med barn og unge blir du stadig møtt med historier, opplevelser, bekymringer og mistanker om at barn og unge ikke har det bra. Hvordan DU møter disse utfordringene har stor betydning. Dette foredraget gir deg kunnskap, inspirasjon og anerkjennelse i dette viktige arbeidet.
 • Sentrale spørsmål som hvordan en samtale med barn og unge i sorg og krise kan foregå blir løftet opp og ulike perspektiver presentert.
 • De fleste av oss har mange ganger i møte med barn og unge vegret oss for å gå inn i vanskelige og tøffe samtaler, hvorfor? Konsekvensene av å vegre seg er store, størst for barna!  Derfor vil dette foredraget både berike og berøre.

Å GI DET MENINGSLØSE, MENING! 

En historie om å befinne seg ved verdens ende. Historien om å leve, ikke bare overleve.

 • Foredraget som alle kan kjenne seg igjen i, selv om historiene våre er ulike. Vi har alle kjent på følelsen av sorg, tap og kanskje søken etter ”meningen med livet?”
 • Dette er et rørende foredrag med en ekte historie, der Bianca ærlig forteller hvor rått og brutalt det var å bli alene, da hennes mann og pappaen til tvillingguttene deres tok sitt eget liv i 2006. Historien er også blitt kjent for det norske folk gjennom den bestselgende boken «Etter verdens ende- en historie om å velge livet» som er solgt i over 10.000 eksemplarer.
 •  Foredraget vil gjøre deg tryggere og bedre rustet til å møte mennesker som står i eller har opplevd kriser. Du vil sitte igjen med konkrete og enkle verktøy du kan ta med deg profesjonelt og privat.
 • Foredraget tar også for seg skam og tabu, og hvordan Bianca valgte å ta et oppgjør med dette i seg selv. Dette er historien om hvordan ingenting er forgjeves og hvordan kjærlighet til livet, seg selv og andre igjen kan føre til et meningsfylt liv.
 • Bianca er opptatt av hva tankene gjør med fokuset vårt og hvordan valg, eller fravær av valg, påvirker livene våre.  Dette er et foredrag som garantert vil få deg til å le, nikke gjenkjennende og bli berørt.

TAKKNEMLIG TILSTEDE

 • Bianca Simonsen og Espen Simonsen fra firmaet Gjør en forskjell AS har de seneste årene holdt utallige foredrag for fagmiljøer, næringslivstopper og politikere, samt motivasjonsforedrag for det åpne publikum.
 • Samtidig har mange hundre norske par deltatt på deres kommunikasjonskurs, som de blant annet holder for ansatte i Forsvaret.
 • Paret er også kjent for det norske folk gjennom sine to bestselgende bøker som totalt er solgt i over 45 000 eksemplarer. Krise, kjærlighet, glede og sorg belyses gjennom valg, tilstedeværelse og takknemlighet.
 • Dette er et jordnært og folkelig foredrag om hverdagsmagi. En bevisstgjøring i de små men viktige valgene vi mennesker foretar oss daglig, både på jobb og privat.
 • Er du klar over den innvirkningen dine hverdagslige valg har på dine kollegaer, kunder, venner og din familie? For ikke å snakke om deg selv! Vet du egentlig hvor viktig nettopp du er? Og vet du hvor lite som skal til for at du skal ha det enda bedre?
 • Vi kan love deg at du vil bli både beriket og berørt. Med humor, refleksjon og enkle verktøy vil dette garantert være en dag til ettertanke.
 • Foredraget ble fullrost etter første fremføring og tilbakemeldingene var overveldende.

Å VÆRE TENT UTEN Å BLI UTBRENT!

Gjør mer av det som gir deg glede!

 • Vi kvinner er eksperter i det å gi andre omsorg og oppmerksomhet først! Vi sier ja til andre og nei til oss selv! Strekker oss så langt at strikken og selvfølelsen sprekker. Kvinner påtar seg i større grad bekymringer, omsorgsrollen og yrkesaktivitet som innebærer sosialt følelsesmessig kontakt med andre. Mange kvinner blir følelsesmessig utslitt, overbelastet, tappet for energi, trøtt og full av uro. Vi har glemt oss selv, og den viktige egenomsorgen. Det er ikke hva du gjør for andre som definerer deg som menneske, det er hvordan du tar vare på den viktigste personen i ditt liv: deg selv!
 • Sunn egoisme handler om å unne seg selv det beste, nettopp for å være sitt beste jeg for andre. Det er når vi tar vare på oss selv først, at vi har energi, handlekraft og noe ekstra å tilby andre. Egenomsorg, egenverd og verdighet i eget liv til å prioritere seg selv, være glad i seg selv og sette grenser!
 • Dette foredraget setter fokus på hverdagsglede, hverdagsmot og hvordan du enkelt kan ta bedre vare på deg selv og ha energien til å også ta vare på andre.  Du vil få enkle verktøy og inspirasjon til å ta fått på dette viktige arbeidet i å gjøre mer av det som får deg til å brenne for det som gir ditt liv mening, uten å bli utbrent!

KONFERANSIER

Bianca stiller godt forberedt og tilpasser seg til publikum hun skal snakke til. Som konferansier har Bianca en unik og energisk tilstedeværelse i tillegg til mye humor og selvironi.

Bianca skreddersyr gjerne både foredrag, kurs, seminar og workshops etter ditt ønske, innen følgende temaer:

– Kommunikasjon
– Takknemlighet og tilstedeværelse
– Motivasjon, inspirasjon og prestasjon
– Medmenneske eller fagperson?
– Hvordan håndtere omstilling og endring
– Relasjonslære
– Selvtillit og selvfølelse
– Sorg og sorgarbeid
– Selvmord i nære relasjoner

BOOK BIANCA TIL DITT ARRANGEMENT