ESPEN O. SIMONSEN

PROGRAMLEDER, BESTSELGENDE FORFATTER, KURS- OG FOREDRAGSHOLDER, INSTRUKTØR OG COACH

Livet handler ikke om hva som skjer deg, hva som blir sagt, eller gjort. Det handler om hvordan du velger å forholde deg til det!

For Espen er livet et eventyr. Han er like strukturert og ansvarsfull som han er leken og uhøytidelig. Han har i mange år vært operatør og instruktør i Forsvaret, skrevet to bestselgende bøker som hovedsakelig handler om kjærlighet og han er brennende opptatt av mental styrke og hva som får oss mennesker til å tåle, mestre og prestere.

E-postFacebook |Instagram | PocastBook foredrag og kurs

 

Espen holder etterspurte foredrag og kurs innen temaer som samarbeid, mental styrke, kommunikasjon og prestasjon.

ESPENS BAKGRUNN

 • Dag Otto's viljestyrke ekspert i første sesong av Kompani Lauritzen på TV2.
 • Programleder for TV2's storsatsning "Øya" i 2017 og 2018.
 • 15 års erfaring fra Forsvaret, blant annet 2 år i internasjonal tjeneste og 8 år som opperatør og instruktør ved en av forsvarets spisseste avdelinger i Norge
 • Ansvarlig for sikkerhet, ruteplanlegging og oppgaver i TV-produksjoner som: The Amazing Race Norge (TV2), Dual Survival (Discovery Channel), Den Siste Viking (TVNorge), Fjellflørt (TVNorge), Lenket (NRK). Alt i regi av Storm Adventures AS
 • Mange års erfaring fra salg, ledelse, teamarbeid og motivasjon i det private næringslivet.
 • Forfatter av bøkene "Sammen til verdens ende". 27 uker på bestselgerlisten i Norge og "Etter verdens ende". Tilsammen solgt i over 45 000 eksemplarer
 • Benyttet av Bufetat som familierådskoordinator i det kommunale barnevernet.
 • Hans personlige erfaringer og kompetanse på mennesker og deres reaksjoner i farlige, kritiske og utfordrende livssituasjoner er etterspurt og gjør han til en ettertraktet kurs- og foredragsholder.

BOOK ESPEN TIL DITT ARRANGEMENT

Ønsker du å booke Espen til deres arrangement? Send oss en forespørsel, så tar vi en uforpliktende prat.

"Foredraget var balansert i forhold til å ikke underkjenne det vonde og vanskelige, samtidig som fokuset på å ta kontroll og poengtere at vi mennesker kan bestemme oss for ganske mye – inklusiv å ville komme videre i livet, kom tydelig frem gjennom mange gode små og store eksempler fra hverdagen. Mange kriserammede og etterlatte fra ulike situasjoner med sykdom og død vil ha nytte av å høre deg!"

Kari Dyregrov
PhD, Center for Crisis Psychology

"MKS har brukt Espen Simonsen som foredragsholder og motivator på våre lærlingesamlinger, som stort sett er ungdom fra 18-22 år. Tilbakemeldingene fra ungdommene har blant annet vært; «Når Espen snakker MÅ vi bare følge med!» og «Espens foredrag har virkelig gitt meg noe å tenke på». MKS tror foredraget «Motivasjon, like varig som å dusje» treffer alle på en eller annen måte, uansett alder og ståsted i livet."

Lise L. Mandal
Opplærings- og KS leder, Maritimt Kompetansesenter Sørøst Norge

"Espen klarer på en enkel og humoristisk måte å lære bort hvordan de gjennom samarbeid og selvledelse vil klare å prestere. Ikke bare en dag, men dag etter dag til de når det endelige målet. Foredragene til Espen er gripende, humoristiske og veldig lærerike. Vi gleder oss alltid til Espen kommer og sprer håp og tro på at det ”umulige” er mulig."

Katrine Chi
Stifter av Veien Ut

"Espen er en sterk formidler, og løser oppdraget på en god måte. Han fenget tilhørerne, og klarer å formidle tøft stoff på en modig og varm måte. Jeg kan trygt anbefale Espen som foredragsholder."

Rikke Philippi
Prosjektleder, Verdensdagen for psykisk helse

FOREDRAG OG KURS

MOTIVASJON ER LIKE VARIG SOM Å DUSJE

 • Et foredrag som vil løfte selvfølelsen, inspirere den enkelte til et økt ansvarlig perspektiv og styrke samarbeidet.
 • Hva får oss mennesker til å tåle, mestre, prestere og lede oss selv på en god måte? Og hvordan kan vi bygge hverandre opp og spille hverandre gode?
 • Tilhørerne vil bli minnet om at motivasjon, glede og energi er ferskvare. Derfor vil de også bli gitt konkrete verktøy og øvelser for å styrke den personlige handlekraften, evnen til selvtenning!
 • Temaene i foredraget er relevant for alle som har en ambisjon om å leve fremfor kun å overleve. Altså, alle som ønsker å skape, prestere og bety noe.
 • Nøkkelen til å lykkes ligger i å alltid huske at du har det som skal til. Så lenge du reiser deg en gang mer enn du faller, så vil du alltid komme i mål.
 • Innholdet tilpasses kunden og kan leveres til arbeidslivet, lag og foreninger eller til skole og universitet.

SETT, HØRT OG ANERKJENT! – DINE ANSATTE, DIN VIKTIGSTE RESSURS

 • Kunnskap om relasjoner er kanskje noe av det viktigste en leder kan inneha i dagens samfunn. Når produkt, pris og lokasjon er ikke lenger unikt, konkurransen stadig tiltar og kundene er mer bevisste og kunnskapsrike enn noen gang tidligere, er det menneskene som blir stående igjen som bedriftens viktigste ressurs.
 • Hvorfor gjør vi mennesker det vi gjør? Hva motiverer og inspirerer, og hva har motsatt effekt på dine ansatte, kollegaer og kunder. Hvordan håndteres uenighet og konflikt på din arbeidsplass? Og hvordan kan dere i større grad jobbe sammen som et team?
 • Espen fokuserer på kommunikasjon, tilbakemeldingsstruktur og positiv forsterkning. Med bruk av verktøy og øvelser vil han lære deg grunnleggende coaching-metodikk og -ferdigheter som du og dine ansatte vil ha stor nytte og glede av både på arbeidsplassen og hjemme.
 • Temaet leveres også som hel- og halvdagskurs.

PÅRØRENDEPERSPEKTIV VED KRISE OG ALVORLIG SYKDOM

 • Espen var Tones nærmeste pårørende gjennom fire år med oppturer og nedturer. Tone var bare 25 år gammel da legene fant svulsten. Da behandlingen ble stoppet etter to år hadde hun gått igjennom 3 store operasjoner og 57 cellegiftbehandlinger.
 • 30 år og enkemann måtte Espen finne seg selv på nytt, livet hadde stått på pause og holdt pusten. Da Tone døde 28 år gammel, forsvant også alt det kjente i Espens hverdag, han hadde vært pårørende. Nå var hun borte, han skulle leve videre.
 • Tone og Espens historie er dessverre ikke unik. Hver dag opplever mennesker at sykdom, ulykker og kriser snur opp ned på deres tilværelse.
 • Uansett om du står i krisen selv, utdanner deg til, eller er helsearbeider som møter mennesker som Espen og Tone i din hverdag vil dette være et nyttig foredrag. Espen deler usminket sine perspektiver og refleksjoner på en jordnær og lettfattelig måte noe som gir lærdom og ettertanke både på jobb og privat.

TAKKNEMLIG TILSTEDE

 • Espen og Bianca Simonsen har de seneste årene holdt utallige foredrag og kurs for fagmiljøer, næringslivstopper og politikere, samt motivasjonsforedrag for det åpne publikum.
 • Samtidig har mange hundre norske par deltatt på deres kommunikasjonskurs, som de blant annet holder for ansatte i Forsvaret.
 • Dette er et jordnært og folkelig foredrag om hverdagsmagi. En bevisstgjøring i de små, men viktige valgene vi mennesker foretar oss daglig, både på jobb og privat.
 • Er du klar over den innvirkningen dine hverdagslige valg har på dine kolleger, kunder, venner og din familie? For ikke å snakke om deg selv!
 • Vet du egentlig hvor viktig nettopp du er? Og vet du hvor lite som skal til for at du skal ha det enda bedre?
 • Vi kan love deg at du vil bli både beriket og berørt. Med humor, refleksjon og enkle verktøy vil dette garantert være et foredrag til ettertanke.

Espen skreddersyr gjerne både foredrag, kurs, seminar og workshops etter ditt ønske, innen følgende temaer:
– Kommunikasjon
– Takknemlighet og tilstedeværelse
– Motivasjon, inspirasjon og prestasjon
– Selvledelse og mestring
– Hvordan håndtere omstilling og endring
– Relasjonslære
– Kriseberedskap og – håndtering
– Sorg og sorgarbeid
– Pårørendeperspektiv ved alvorlig sykdom og krise

BOOK ESPEN TIL DITT ARRANGEMENT